Yhteystiedot

Valma Luukka
Männistöntie 1
07500 Askola
valma.luukka(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:302012 kpl

Kristus on ylösnoussut

Matteus 28:1-8
******************

Ja katso, tapahtui suuri maanjärsistys, sillä Herran enkeli astui alas taivaasta, tuli ja vieritti kiven haudan suulta ja istui sille. Hän oli näöltään niinkuin salama ja hänen vaatteensa olivat valkeat kuin lumi.”(Matt. 28:2-3)

Rukous: ”Oi Herrani, mun sieluuni Sä haavais muisto paina. Suo että rakkautesi mä oikein tunnen aina./Suo omanas ja lapsenas mun jäädä armos alle, Sinulle yksin kelvata ja kuolla maailmalle.”(HL&W.: 50:4,6)

Uskotko Sinä ylösnousemukseen ja Ylösnousseeseen Jumalan Karitsaan? Ehkä sanot: ”Siitä on jo niin kauan, yli 2000 vuotta”. Niin on, mutta kaikki muutkin pelastukseemme liittyvät asiat ovat tapahtuneet yli 2000 vuotta sitten. Eniten järkeä riipivät asiat ovat edelleen samat: Neitseestä syntyminen, Jeesuksen tekemät ihmeet ja: - Ylösnouseminen. Vieläpä Ilmestyskirjassa puhutaan ensimmäisestä ja toisesta ylösnousemuksesta. Sen mukaan ne, jotka ovat olleet osallina ensimmäisestä ylösnousemuksesta, pääsevät myös toiseen ylösnousemukseen. On siis hyvinkin tärkeää, että ymmärrämme, mitä tarkoittaa osallisuus ensimmäisestä ylösnousemuksesta.

Leonard Typpö kuvaa ensimmäistä ylösnousemusta pääsiäisvirressään sanoilla: ”Sulaneella sydämellä laulaa toukomettiset.” Epäuskon tilassa ihmisen sydän on jäässä, kova ja ylpeä. Vain armon aurinko, Vapahtajamme Herra Jeesus , ylösnoussut Aurinkomme pystyy sulattamaan sydämen jään. Kun se tapahtuu, ihminen alkaa hamuta yhä lähemmäs Armonaurinkoa, Jeesusta. Siitä alkaa ensimmäinen ylösnousemisen, herätyksen eli uudestisyntymisen kivulias eteneminen. Siitä Raamatun kirjoittaja huokailee: ”Jos vanhurskas vaivoin pelastuu, kuinka käy jumalattoman?”

Pääsiäinen on suuri juhla. ”Jeesus nousi kuolleista, totisesti nousi”, esikoisena kuoloon nukkuneista. Häneen ja ylösnousemukseen uskovien polku on niinkuin aamurusko, joka kirkastuu kirkastumistaan sydänpäivään asti. Apostoli kuvaa tapahtumaa vertauksella vehnänjyvästä, jonka täytyy kuolla tuottaakseen uutta kasvua ja hedelmää. Hyvässä maassa yksi jyvä voi tuottaa jopa satakertaisen sadon. Jeesuksen vartauksessa kylväjästä jyvällä tarkoitetaan Jumalan Sanaa, joka ei tyhjänä palaja. Kuitenkin jyvällä on paljon vihollisia, kuten ohdakkeet ja korppilinnut, sekä kova kallioinen maaperä. Siksi myös Jumalan Sanan saarnaajilla pitäisi olla Pyhän Hengen viisaus, ettei sattuisi vahinkoja vastaanottavassa sielussa.

Me haluamme uskoa ylösnousemukseen sillä siinä on ainoa toivomme. Me sanomme hautaustilaisuuksissa omaisille lohdutukseksi: ”Jälleennäkemisen toivossa”. Se tarkoittaa, että Jumalan Sana on tosi, kun se vakuuttaa, että Jumala herättää kaikki , pienet ja suuret, haudoistansa Herran päivänä. Silloin kaikki notkistavat polvensa Jumalan edessä ja kukin tuomitaan hänen uskonsa mukaan.

Pääsiäispäivän enkeli käski haudalla käyneitten viedä ilosanomaa Jeesuksen opetuslapsille. Se koskee myös meitä, jälkikristillisen ajan Jumalan lapsia. Otamme vastaan ilmoituksen riemulla, sillä meillekin on varattu Jeesuksen näkeminen, ei Galileassa vaan kirkkauden maassa, missä ylösnoussut itse palvelee meitä iankaikkisessa autuudessa kaikkien pyhien enkeliensä kanssa. Siihen asti Amen!