Yhteystiedot

Valma Luukka
Männistöntie 1
07500 Askola
valma.luukka(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:302004 kpl

”Kuninkaasi tulee kunniassa.”

Luukas 17: 20-24
******************

Olkaa tekin kärsivällisiä, vahvistakaa sydämenne, sillä Herran tulemus on lähellä.”(Jaak.:5:8; 1938)

Rukous: ”Kristus, tule antamaan Henkes pyhä sydämeeni, että tahtos ainiaan ohjaisi mun askeleeni. Kuule heikko pyyntöni: Jeesus tule luokseni.”(V.v.:9:5)

II Adventtisunnuntai näyttää olevan yksi niistä pyhistä, jolloin tiedotusvälineet eivät mielellään ota vastaan jumalanpalveluksia, joissa julistetaan ”Kristuksen toista tulemista kunniassa.”. Monet sanovat pelkäävänsä saarnaa, jossa puhutaan päivän tekstistä. Herran toisen tulemisen päivä onkin pelottava, jos ihminen on toteuttanut vain omaa tahtoaan ja ideologioitaan, ja nyt joutuu totuuden eteen. Muistan kun vanha sielunhoitaja-teologi sai potkut yhdestä kirkosta, kun julisti Jeesuksen toista tulemista. Eli kirkkommekin on luistanut viime aikoina kaidan tien vasemmalle laidalle. Herra armahda!

Evankelista Luukas kertoo keskustelusta opetuslasten ja Jeesuksen välillä. Opetuslapset kysyivät, milloin Jumalan valtakunta tulee? Jeesus vastasi, ettei se tule nähtävällä tavalla, vaan on sisällisesti uskovissa. Mieleen tulee Paavo Ruotsalasien matka Jyväskylään, missä seppä Högman sanoi hänelle: ”Yksi sinulta puuttuu ja sen mukana kaikki: Kristuksen sisällinen tunto.” Hän taisi antaa matkalukemiseksi Scriverin kirjan, missä tätä Kristuksen sisällistä tuntoa selvitetään. Oletettavasti Jumalan valtakunta ja Kristuksen asettuminen sydämen asukiksi ovat sama asia. Sanoohan apostoli, että ”Ei Jumalan valtakunta ole syömistä tahi juomista vaan vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä”. Viime pyhän eli I adventin epistolassa Jeesus sanoi: ”Katso, minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan ja hän minun kanssani.” Ateriayhteys Jeesuksen aikana tarkoitti hyvin läheistä ystävyyttä.

Adventin sanoma on ”lähelle tulemista”. Jaakob kehottaa opettelemaan kärsivällisyyttä. Tämä aika, jota nyt elämme ,vaatii erityisesti uskovilta suurta kärsivällisyyttä. Me rukoilemme päivittäin ja hetkittäin, että Herra saapuisi vanhurskaan tuomionsa kera. Ennusteet Raamatussa toteutuvat kirjaimellisesti. Me odotamme, että Herra tulee hakemaan uskovaisensa pois ennen suurta ahdistusta, joka kohtaa maanpiiriä. Uutisissa ilmoitettiin tänäänkin tulevista suurista tulipaloista. Jumalan lupaus siitä, että Hän ei enää hukuta maailmaa vedellä vaan tulella saattaa toteutua. Jeesus sanoo tekstin lopussa. ”Sillä niinkuin salaman leimaus loistaa taivaan äärestä taivaan ääreen, niin on Ihmisen Poika päivänänsä oleva. Mutta sitä ennen pitää Hänen kärsimän paljon ja joutuman tämän sukupolven hyljeksittäväksi. Ja niinkuin kävi Nooan päivinä, niin käy myös Ihmisen Pojan päivinä. … ja Lootin päivinä, mutta sinä päivänä kun Loot lähti Sodomasta, satoi tulta ja tulikiveä taivaasta, ja se hukutti heidät kaikki, samoin käy sinä päivänä, kun Ihmisen Poika ilmestyy.”

I Adventtina Jeesus ratsasti nuoren aasin selässä Öljymäelle. II Adventista Siionin laulaja ennustaa: ”Lähtöseurat vielä Öljymäellä pidetähän kerran kiitosäänellä. Voiton lippu nousee, tempaa meidätkin. Pilvein teitä kantaa kotikaupunkiin. Kiitos Jeesus , siitä , kiitä sieluni, kieleni. Hoosianna. Aamen.” Jos Jeesus eli armon valtakunta on sisäisesti sydämessämme, emme pelkää ,vaan odotamme kärsivällisesti Kuninkaamme tuloa. Aamen.