Yhteystiedot

Valma Luukka
Männistöntie 1
07500 Askola
valma.luukka(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:278587 kpl

Kutsu Jumalan valtakuntaan

Luukas 19:1-10
*********************

Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja Hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.”(Jeesuksen vuorisaarnan loppulause: Matt. 6:33; 1938)

Rukous:”Mun, Jeesus, anna aina muistaa Sun suurta ehtoollistasi; maailma mielestäni suistaa ja kuulla kutsumistasi. Mua auta valmiiks aikanaan, ennenkuin ovi suljetaan.” (V.v. 137:6)

Nykyaikana ei ole puutetta kutsuista. Postilaatikkoihin tulee enää harvoin rakkauskirjeitä ja kauniita kuvakortteja. Sensijaan tulee kasapäin kutsuja. Jos katsot Televisiota tai kuuntelet radiota, melkein aina joudut näkemään tai kuulemaan toinen toistaan houkuttelevampia kutsuja. Niitä sanotaan mainoksiksi. Meitä kutsutaan ostamaan kaikenlaista tavaraa, vaikka emme sitä/niitä ollenkaan tarvitsisi. Kutsu tehdään niin houkuttelevaksi alennuksineen päivineen, että katsoja tai lukija todella alkaa luulla tarvitsevansa juuri tuota tuotetta.

Meitä kutsutaan myös monenlaisiin henkisiin ja hengellisiin porukoihin. Jopa jotkut korostavat sitä, että juuri tuohon joukkoon on pakko kuulua, jos tahtoo Jumalan valtakunnan asukiksi. Sitten on niitä, jotka haluavat omaan joukkoonsa sillä perusteella, että tiede ja kaikenlainen tieto on heidän omaansa. Sitten on niitä, jotka itse valitsevat, ketkä saavat tulla arvokkaampien ihmisten joukkoon.

Jumalan valtakunnan kutsu on ilmoitettu Raamatussa. Sen ovat kirjoittaneet muistiin Pyhän Hengen vaikutuksesta kirjoitustaitoiset profeettojen, apostolien ja evankelistojen ”sihteerit”, esim. Pietarin sihteerinä lienee toiminut Markus, jonka äidin yläkammarissa Jeesus asetti Pyhän Ehtoollisen. Profeettojen kirjoituksissa puhuu Herra itse. Siellä toistuvat sanat: ”Näin sanoo Herra”. Mm. tämän päivän VT:n tekstissä Sakarja:1:3:”Sano heille: Näin sanoo Herra Sebaot: Kääntykää minun tyköni, niin minä käännyn teidän puoleenne, sanoo Herra Sebaot.”

UT:n puolella kutsun Jumalan Valtakuntaan esittää monin vertauksin itse Herramme Jeesus. Hän on Jumalan Uhrikaritsa, jolle on annettu iankaikkinen Jumalan Valtakunnan Kuninkuus ja päätäntävalta. Hän on ”Lammashuoneen ovi”. Jos Hän avaa, ei kukaan voi sulkea ja jos Hän sulkee, ei kukaan voi avata. Jeesus antoi opetuslapsilleen eli valtakuntansa työntekijöille vallan kutsua, jopa houkutella sisälle Jumalan valtakuntaan ihmisiä, mutta pidätti itselleen tuomiovallan. Jos ”uskovaiset” eivät pysy lestissään, vaan alkavat ”herroina” hallita ”Kristuksen laumaa”, he joutuvat itse ulos valtakunnasta. Näitä paimenia, jotka kaitsevat kovakouraisesti heikkoja Jumalan lapsia, kuvaa parhaiten profeetta Hesekiel. Viitteitä sellaisista seurakunnan johtajista on myös Ilmestyskirjassa, jos luemme vaikka sitä kohtaa, missä Jeesus puhuttelee seitsemän seurakunnan johtajia. Tyhmin niistä lienee Laodikean seurakunnan johtaja(piispa).

Ketä Herramme sitten kutsuu laumaansa? Siitä kertoo päivän epistola. Pyhä Apostoli Paavali kertoo filosofiaan perehtyneille kreikkalaisille: ”Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumustanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista, vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaakseen viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensensa sen, mikä on väkevää, häpeään ja sen, mikä on maailmassa halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on, ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä. Mutta Hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi, että kävisi niinkuin kirjoitettu on: ”Joka kerskaa, sen kerskauksena olkoon Herra.”(I Kor. 1:26-31; 1938)

Raamatusta on myös tämä kehotus: ”Sinä päivänä, kun kuulette Jumalan kutsun, älkää paaduttako sydäntänne; nyt on pelastuksen päivä.” Armon aikana Tarjous on ilmainen. Sitten Herra sulkee oven. Kukaan sen kutsun vastaanottanut ei (tietääkseni) ole katunut. Pikemmin katuvat sitä, etteivät ottaneet aikaisemmin kutsua vastaan. Sillä: ”Jumalan valtakunta (sydämessä) on vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä”. Ajatelkaa, jos kaikki ihmiset ottaisivat Jumalan kutsun vastaan, ja sen mukana rauhan, millaista olisi elämä! Mutta uskovaiset tietävät, että vasta perillä taivaassa on ”kaikki kohdallaan”! Aamen.