Yhteystiedot

Valma Luukka
Männistöntie 1
07500 Askola
valma.luukka(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:243568 kpl

Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa.

Johannes 2:1-11
********************

Te saatte ilolla ammentaa vettä pelastuksen lähteestä.” (Jesaja 12: 3)

Rukous: ”Suo mulle uskoa, mua holhoo heikkoa. Sä mulle Henkes anna ja armos lahjat kanna. Ja niillä sielu täytä. Hyvyytes suuri näytä. /Mua Jeesus, hallitse, ja suojaa, varjele. Mua estä vahingoista, pois kaikki paha poista. Suo voimaa sielulleni, terveys ruumiilleni.” (V.v.320:4-5)

Meille on opetettu, että paras rakkaus on kolmisäikeinen. Hän, sinä ja minä. Jeesus kolmantena siunaa kodin ja avioliiton. Jos Hän on läsnä kodissamme, siellä ei ole syyttelyä, riitaa eikä paheita, jotka turmelevat puhtaan rakkauden sekä ajallisen menestyksen. Jeesus vaikuttaa sen, että koti on turvallinen puolisoille, lapsille, isovanhemmille sekä vieraille, jotka käyvät kodissamme.

Tämän päivän teksti on usein käytetty vihkipuheissa. Itse olen halunnut kehottaa nuoria vihittäviä kutsumaan häihinsä ja koteihinsa Jeesuksen. Kun muut vieraat tuovat monenlaisia kodissa tarvittavia lahjoja, Jeesus tuo ylivoimaisesti parhaat lahjat. Hänellä on taivaallisia tai otsikon mukaisia jumalallisia lahjoja. Hän antaa uskon, toivon ja kestävän, uskollisen rakkauden. Ilman Jeesusta rakkaus väljähtyy. Rakkaudesta tulee voimaton, väsynyt yritys pysyä yhdessä. Jos nöyrästi rukoilemme Jeesusta, hän voi muuttaa rakkauden jälleen palavaksi ja sitoo yhteen päivä päivältä lujemmaksi yhteenkuuluvuuden ja kaikki perheen jäsenet.

Uskovaisessa kodissa on turvallista asua. Muistan, kun jo pieninä meitä siunattiin kouluun lähtiessämme tai iltasella nukkumaan mennessämme. Opetettiin, että hyvä omatunto on paras päänalunen. Unikin tulee paremmin, jos opimme jättämään huolet Herralle. Päivällä saamme voimaa uskon rukouksella. Koulussa ollessamme saimme hyvät numerot kun teimme tunnollisesti läksyt ja olimme kohteliaita opettajille ja tovereille. Jos meitä kiusattiin kerroimme kotona avoimesti asiat ja meitä vahvistettiin seisomaan totuuden ja uskomme puolesta.

Jeesus opetti ensimmäisessä ihmeteossaan, että Jumalalle ei mikään ole mahdotonta. Hänellä ei myöskään ole toivottomia tapauksia. Mutta niinkuin luonnollinen isämme, Jeesuskin toivoo, että Hänen omansa pyytävät apua kaikkiin tarpeisiinsa, mutta varsinkin siinä, että säilyisimme uskossa elämämme loppuun asti. Sitten pääsisimme ”Karitsan hääaterialle”, mistä ei puutu mitään. Jossain Raamatun kohdassa kerrotaan, että niissä häissä on yltäkyllin kaikkea, paitsi sotia, pahuutta ja sairautta.

Ei siellä koskaan vaieta, siellä ain on uusi veisu. Siellä minäkin kerran kiittää saan, kun loppuu tämä reissu./ Kun pääsen kotimaahani, Isäni huonehesen, kuin täällä aina ikävöin murheessa kyyneleissä./ Kiitosta lapset Jeesuksen veisaavat Jerusalmiss´, Karitsan häihin kutsutuill´ taivaas on kruunu valmis.” (V.Sl.: 100: 7-8,14) Sinne asti elämme toivossa ja kehotamme toisiamme rakkaudella. Aamen.