Yhteystiedot

Valma Luukka
Männistöntie 1
07500 Askola
valma.luukka(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:237855 kpl


Jumalan Sanansaattajat.

Matteus 18: 1-10
*********************

Totisesti, minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, ette pääse taivasten valtakuntaan. Sentähden, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, se on suurin taivasten valtakunnassa.”

Rukous:”Näin, Herra, meitä holhoa Sä täällä kulkeissamme. Suo, että Henkes johdolla Sun rauhas saavutamme. Suo enkelies seurassa Sua kerran kiittää taivaassa myös meidän, loppumatta.” (V.v.:120: 5)

Mikkelinpäivän otsake on ”Jumalan Sanansaattajat”. Se on oikeastaan angelos sanan suomennos, vaikka arkikielessä puhumme enkeleistä. Jumalan sanansaattajat-suomennos ilmentää paremmin ja samalla enkelien pääasiallista tehtävää. Suurissa ajanjaksojen muutoksissa Jumala lähettää nimeltä mainittuja enkeliruhtinaita viemään sanaa Jumalan valtaistuimelta tietyille Jumalan valitsemille henkilöille ja heidän kauttaan tavalliselle kansalle.

Jumalan sanansaattajat voivat olla myös ihmisiä, kuten Vanhan Testamentin profeetat, Uuden Testamentin evankelistat ja apostolit.

Jumalan Sanansaattajia on historian eri ajanjaksoina joko kuunneltu tai vainottu. Kertomuksia näistä elämän kohtaloista on useita. Kerrotaan, että esim. kuningasprofeetta Jesaja olisi pantu onttoon puuhun ja sahattu keskeltä poikki. Jeremiaa kohdeltiin myös väkivaltaisesti, jopa karkotettiin rakastamastaan isänmaasta. Daniel pistettiin leijonien luolaan ja tuliseen pätsiin. Myös apostolit, paitsi Johannes, tapettiin vainojen aikana verisesti. Vielä nytkin kristittyjä vainotaan monissa maissa.

Jumalalla on valtaisa määrä enkeleitä. Lapsilla on oma suojelusenkeli, mutta uskon, että kaikilla Jeesukseen uskovilla eli lapsen kaltaiseksi tulleilla on oma enkeli. He välittävät rukouksemme Jumalan edessä. Monet vanhukset iloitsevat kun heille kerrotaan, ettei heidän tarvitse pelätä yksinäisyydessä, sillä Jumalan enkelit varjelevat Jumalan omia.

Mikaelin päivä kertoo myös mustista enkeleistä. Hekin voivat olla ihmisen muodossa, sillä Jeesus sanoo: ”Jos joku viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi , että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyksiin.” Nykyisin tuntuisi olevan paljon lasten ja uskovaisten viettelijöitä, että varmaan meret täyttyisivät – ja varmaan täyttyvätkin, kun Herra tulee.

Päivän epistola on Ilmestyskirjasta. Siinä kerrotaan, miten Mikael voitti Jumalan vastustajan, ”Saatanan”, joka heitettiin taivaasta maan piirin hallitsijaksi. Ennen Herran tuloa Saatana on raivon vallassa, sillä se tietää, että sen hallitsemisaika päättyy. Jeesus kertoo viimeisestä tuomiosta ja toteaa siinä, että helvetti on valmistettu ”Perkeleelle ja hänen enkeleilleen”. Helvetin olemassaoloa ei siis voi kiistää, koska Jeesus itse on siitä kertonut myös rikkaan miehen ja Lasaruksen vertauksessaan.

Jeesukseen uskovat ovat uudensyntymisen kautta päässeet lapsen asemaan. He ovat Raamatun mukaan Jeesuksen veljiä ja sisaria eli kanssaperillisiä. Heillä(meillä) on maksettu pääsylippu Jumalan taivaaseen. Se on heidän(meidän) kotimme ”Uudessa Jerusalemissa”. Se on korpivaelluksemme päämäärä. Siksi emme pelkää , koska voimme rukoilla virren tekijän kanssa: ”Enkelis Herra lähetä, minua täältä lähteissä taivaaseen luokses tuomaan.Myös ruumiini, kun poveen maan, Sun nimehesi siunataan, Sun ota armos huomaan. Kun herätät mun kuolosta, suo kasvojas mun katsella ja kirkkautta iäti uudessa taivahassasi. Oi Jeesuksein, mun turvani, mun turvani, nyt kuule huokaukseni”(V.v. 323:3). Aamen.