Yhteystiedot

Valma Luukka
Männistöntie 1
07500 Askola
valma.luukka(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:264608 kpl

Jumalan Sanan kylvötyö.

Luukas 8: 4-15
*****************

Etsikää Herraa silloin kun Hänet löytää voidaan, huutakaa Häntä avuksi, kun Hän läsnä on. Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran tykö, niin Hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme tykö, sillä Hänellä on paljon anteeksiantamusta.”(Jes. 55: 6-7)

Rukous: ”Tää kova sydän , Jumala, murra sä Henkes voimalla. Maailman esteet revi pois, niin että siemen kasvaa vois. Armossas anna satoa, suo minun kuolla uskossa.”(V.v.:134: 7)

Tällä hetkellä eletään Suomessa aikaa, jolloin maatalous kaikkineen, viljelystyö, maitotalous ja lihantuotanto kaikkine sivutöineen halutaan lopettaa. Ihmiset haluavat puuttua Jumalan luomistyöhön ja Hänen käskyynsä ”viljellä ja varjella maata”. Eläimet ja kasvullisuus on luotu ihmisen palvelijaksi. Tyhmyyden vuoksi ihminen kuitenkin tallaa jalkoihin tähän- astisten sukupolvien rakennustyön, keksinnöt ja lääketieteen löydöt. Tämän ajan ihminen haluaa olla itse oma jumalansa ja kieltää elävän Jumalan.

Jeesuksen vertaus päivän evankeliumissa on monille tuttu. Jeesus puhui neljänlaisesta kylvötyöstä. Hän tarkoitti ihmisten vastaanottomaaperää. Vaikka puhutaan usein sydämen kylvömaasta, kognitiiviset keskukset ovat aivojen harmaalla kuorella, corteksilla. Aivoissa on myös sisäosissa tunnekeskukset (hypotalamus) sekä sen vieressä limbinen alue, eli vatsan toiminta. Tunteet vaikuttavat siis myös vatsan toimintaan. Corteksissa ovat motoriset keskukset, jotka ohjaavat käden, jalkojen aistien ja sydämen sekä selkäytimen toimintaa.

Oikeastaan ihmisen kasvatus ja muu ympäristö vaikuttavat asenteisiin, jotka myös määräävät paljon sitä, miten otamme vastaan Jumalan sanan kylvötyön. Jos siis oletetaan, että meillä edelleen on Jumalan valtakunnan työntekijöitä, jotka kylvävät Jumalan Sanan siemeniä tässä maailman ajassa. Heillähän pitää olla tosi paljon rohkeutta, varsinkin, jos he eivät ole ns. ”palkkapappeja” tai ”leipäpappeja”, joille ei ihmisten pelastuminen ole tärkeintä, vaan oma taloudellinen etu tai kunnia. Joitakin nimittäin kuunnellaan ulkonäön tai verbaalisen taidon vuoksi tai nykyisin aseman vuoksi, vaikkei se saarna menisikään oikean opin mukaan.

Jumalan Sanan mukaan hyvä maaperä kantaa satakertaisen sadon. Alkukirkon aikaan vainot tuottivat satakertaista satoa, kun Jeesuksen todistaja sai marttyyrikuoleman. Monien silmät avautuivat näkemään sekä jumalattomien pahuuden että Jumalan rakkauden vastakkain. Monen sydän murtui ja otti vastaan evankeliumin sanan.

Tänään meidän tehtvävämme on tarkastella oman keskushermostomme toimintaa. Olemmeko totuuden puolella vai juoksemmeko tyhjien lupausten perässä. Me voimme vaikuttaa itse esimerkiksi rukouksen kautta siihen, pääseekö Pyhä Henki synnyttämään meissä uskoa Jeesukseen ja kääntämään katseemme taivasta kohti. Jos Jeesus pääsee asumaan uskon kautta meihin, lukee Isämme sen meille vanhurskaudeksi, joka kelpaa Hänelle suurena ”Herran päivänä”, joka lienee ajan merkkien mukaan jo lähellä.

Kuuliaiset lapset Jumala siunaa.” Sellaisia haluamme olla. Aamen.