Yhteystiedot

Valma Luukka
Männistöntie 1
07500 Askola
valma.luukka(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:167346 kpl

Jumalan sanansaattajat.

Matteus 18: 1-10
********************

Herran enkeli on asettunut vartioon. Hän suojaa niitä, jotka palvelevat Herraa, ja pelastaa heidät” (Ps. 34:8)

Rukous: ”Enkelis, Herra, lähetä minua täältä lähteissä taivaaseen luokses tuomaan. Myös ruumiini, kun poveen maan, Sun nimehesi siunataan, Sun ota armos huomaan. Kun herätät mun kuolosta, suo kasvojas mun katsella. Ja kirkkautta iäti uudessa taivahassasi. Oi Jeesuksein, mun turvani, mun turvani, nyt kuule huokaukseni.” (V.v.:323:3)

Enkeli Mikaelin päivä on nimetty lasten ja enkelien päiväksi. Silloin kaikki laulavat hengellisiä lauluja, kuten: ”Maan korvessa kulkevi lapsosen tie” ja: ”Nyt kerron mä sulle lapseni, miten kaunis on taivahan enkeli...” sekä monia muita virsiä ja lauluja, missä kerrotaan suojelusenkeleistä, jotka varjelevat pieniä lapsia. Esille nostetaan vanha taulu, jos valkosiipinen enkelinainen seuraa pientä tyttöä ja poikaa, jotka kulkevat vaarallista siltaa pitkin.

Päivän sankari Mikael on yksi Jumalan ylienkeleistä. El nimen lopussa tarkoittaa Jumalaa. Mikaelista kerrotaan Ilmestyskirjassa (Ilm. 12: 7-12), että hän voitti kapinoivan enkelin, jonka nimi on Saatana (suomeksi Vastustaja). Jumalaa vastaan sotiva enkeli heitettiin maan päälle, ja hänelle annettiin valta toimia ihmisten koettelijana (esim. Job). Hänen valtansa Maailmanruhtinaana on aikarajoitettu. Päivän lukukappaleessa mainitaan, että Saatana on raivon vallassa, sillä se tietää, että sen aika on lyhyt. Tämä raivo saa Valheen Isän viettelemään ja eksyttämään mahdollisimman paljon ihmisiä. Saatanalle ja hänen enkeleilleen (palvelijoilleen) on valmistettu helvetti. Sen sijaan Jumalan palvelijoille on koti taivaassa.

Jumalan yksi nimi on Herra Sebaoot. Se tarkoittaa, että Jumala on sotajoukkojen Herra. Jeesus sanoi Getsemanessa, että jos pyytäisin, Isä voisi lähettää ”legioonan enkeleitä” Hänen avukseen. Jeesus tahtoi kuitenkin maksaa lunastushinnan vanhurskaalle Isälleen heistä, jotka uskovat ja tahtovat päästä taivaaseen.

Jotkut opettavat, että vain lapsilla on suojelusenkeli. Todellisuudessa jokaisella kastetulla on oma suojelusenkelinsä vieläpä vanhuuteen asti. Jos pysymme lapsenuskossa, voimme aina pyytää palvelusta Jumalan sanansaattajilta eli enkeleiltä. Monet meistä ovat kokeneet, että enkelit ovat todella olemassa ja auttavat hädän tullen. He voivat myös estää onnettomuuksia ja ohjata (vaikkapa autoa) vahvoilla käsivarsillaan.

Totta on myös, että enkelit varjelevat erityisesti heikkoja, kuten lapsia ja vanhuksia. Yksinäiset uskovat vanhukset kokevat usein, että joku valvoo heidän vuoteensa ääressä. Kuollessaan monet kokevat, että enkeli astuu huoneeseen heitä hakemaan ja lähtevät täältä hymyssä suin.

Päivän evankeliumiksi on valittu teksti, missä Jeesus korottaa lapset esikuviksi aikuisille uskoville. Hän lupaa Isänsä siunausta niille, jotka ottavat huostaansa Jeesuksen vähimmät veljet ja sisaret. Mutta niille, jotka viettelevät lapsia, Jeesus lupaa myllynkiviä kaulaan.

Enkelit eivät kuitenkaan ole uskomme kohde. Emme palvo enkeleitä. He ovat Jumalan lähettiläitä, Hänen palveluksessaan. Me rukoilemme ja kiitämme Jumalaa enkeleistä. Herra lähettää enkelin rukoilevalle oman viisautensa mukaisesti. Jumala näkee myös kokonaistilanteen, eikä usko yksipuoliseen todistukseen. Jumala tietää myös, milloin Hänen lapsensa tarvitsee enkeliapua. Hän voi lähettää myös toisen Jumalan lapsen yksinäisen luokse lohduttaamaan ja julistamaan evankeliumia nälkäiselle sielulle.

Lapsi on paitsi esikuva uskomisesta myös enkelien erityissuojelun kohde. Usein enkelin käsivarret ovat vastassa, jos lapsi kaatuu tai putoaa. Sitä saamme vain ihmetellä ja kiittää isosti Taivaallista Isää hänen suojeluksestaan ja varjeluksestaan enkeliensä kautta. Emme luovu uskosta emmekä enkeleistä. Aamen.