Yhteystiedot

Valma Luukka
Männistöntie 1
07500 Askola
valma.luukka(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:167364 kpl


Totuus ja harha

Matteus 7: 13-14
****************

”Kuinka suuret ovat sinun tekosi, Herra! Sinun ajatuksesi ovat ylen syvät. Järjetön mies ei tätä ymmärrä, eikä sitä älyä tomppeli. Kun jumalattomat rehottavat niinkuin ruoho ja väärintekijät kaikki kukoistavat, on se heidän ikuiseksi häviöksi!”(Ps. 92: 6-8)

Rukous: ”Suo, etten horjuisi mä koskaan totuudesta, ja että kieleni estäisin turhuudesta. Hallitse minua, ett´ oikein puhuisin, kun tulee puhua, sen taiten tekisin.”(V.v. 387; 3)

Totuus ja harha ovat sellainen pari, että se elää maailman alusta sen loppuun asti. Ensimmäisen ihmisparin kertomuksesta jo näimme, että harhauttaja on ollut myös olemassa jo alusta, milloin missäkin muodossa. Käärme vietteli ovelasti Eevan sekä Aadamin. Ero totuuden ja harhan välillä on siinä, että totuus on vastuussa seurauksista, kun taas harha eli valhe ei kanna vastuuta mistään. Kolmiyhteinen Jumala, Isä ja Poika ja Pyhä Henki edustavat totuutta, kun taas Valheen Isä, Saatana, tuhansine juonineen edustaa harhaa sekoittaen joka asiaan puolitotuuksia, joita aina suurin osa ihmisistä seuraa, koska se tie näyttää ruusuiselta.

Tämän päivän tekstien mukaan maailmassa tulee hyvin toimeen toisten ihmisten kanssa, jos sulautuu aina kulloiseenkin tilanteeseen. Totuuden puhuja jää usein yksin. Eikä se koske ainoastaan erakkoja ja autisteja. Myös monet tieteellisen totuuden puolesta puhujat jäävät usein niiden jalkoihin, joille esimerkiksi raha, kunnia ja maine menevät yksinkertaisen totuuden edelle.

Monet ovat niinkuin Pilatus, joka kysyi Jeesukselta, ”mikä on totuus?”. Vaikka Totuus seisoi hänen edessänsä, ei hän sitä tuntenut. Saatana sokaisee ihmisten silmät, että vaikka he kuulevat, he eivät ymmärrä, vaikka näkevät eivät sittenkään näe. Luonnollinen ihminen hyväksyy yleensä sen totuuden, mikä hänelle sillä hetkellä tuntuu parhaiten sopivan.

Jeesus kehotti etsimään totuutta. Opetuslapsilleen Hän sanoi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani”. Päivän evankeliumin mukaan Jeesus on ovi, portti, joka vie lammashuoneeseen, Jumalan valtakuntaan. Hän sanoo, että: ”se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään. Ja harvat ovat ne, jotka sen tien löytävät.” Tätä ei nykyihminen usko, ennen kuin Pyhä Henki herättää omantunnon. Eikä ole milloinkaan uskonut.

Tämän päivän tekstit varoittavat vääristä profeetoista. Ne, jotka eivät tunnusta Jeesusta Jumalaksi, ovat Antikristuksen eksyttämiä. Viimeisinä aikoina ns. hengelliset johtajatkin ovat todellisuudessa susia, joilla on vain jumalisuuden ulkokuori, lammasten vaatteet päällä. Ilman Jumalan Hengen johdatusta ihminen eksyy ja joutuu lopulta kadotukseen. Hänen kohdallaan menee hukkaan Vapahtajan lunastustyö.

Ne, jotka Jumala on uudestisynnyttänyt elävään toivoon ja totuuden tuntemiseen, kilvoittelevat synnin poispanijoina. He kulkevat uskossa kaitaa tietä. Psalmin kirjoittaja sanoo heistä: ”Vanhurskaat viheriöitsevät kuin palmupuu, he kasvavat kuin Libanonin setrit. He ovat istutetut Herran huoneeseen, he viheriöitsevät meidän Jumalamme kartanoissa. Vielä vanhuudessaan he tekevät hedelmää, ovat mehevät ja vihannat. Ja he julistavat, että Herra on vanhurskas, hän, minun kallioni, ja ettei hänessä vääryyttä ole.”(Ps. 92: 13-16, 1938)

Lapsena lauloimme hengellistä laulua: ”Totta sekä oikeaa horjumatta puolla Herran tiellä ihanaa, elää on ja kuolla!” - Muistokirjasta löytyy runo: ”Vaikka olet lapsi vain, puhu totta vaan! Totta on tai leikkiä, puhu totta vaan! Totuus olkoon huulillas näin nyt nuorna ollessas! Aina elinaikanas puhu totta vaan!” Eikös Jeesuskin sanonut: ”Sanoistasi sinut tuomitaan”. Ja apostoli neuvoi: ”Siunatkaa, älkää kirotko!” Vaikka totuuden puhujalle ei löytyisi majapaikkaa maailmassa, on hänellä maja Jumalan tykönä!” Aamen.