Yhteystiedot

Valma Luukka
Männistöntie 1
07500 Askola
valma.luukka(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:129213 kpl

Ylösnousseen todistajia

Johannes 20: 19-31
********************

”Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän. Ja tämä elämä on Hänen Pojassaan. Jolla on Poika, sillä on elämä. Jolla ei ole Jumalan Poikaa, sillä ei ole elämää.” (I Joh. 5:12)

Rukous: ”Kirkasta, Herra Jumala, sanasi maailmalle. Rauhan ja riemun virtoja puhkaise kaikkialle. Herätä kaikki kansat maan, ne saata Hengen hallintaan, Kristuksen armon alle, Kristuksen armon alle.” (V. 419: 3)

Opettaja Heikki Jussila kirjoitti Siionin Lauluihin pääsiäisvirren. Siinä on mm. sanat: ”Maailma ei näe voitonlippua, epäuskon lapset tätä iloa; mutta tule Tuomas seuroin katsomaan, viinipuuta vielä, veripunaista. Kiitos, Jeesus, siitä, kiitä sieluni, kieleni. Hoosianna, aamen.”

Tähän, epäuskoisten maailmaan Jeesus lähetti ylösnousemuksensa jälkeen rakkaat oppilaansa. Hän sanoi: ”Ottakaa Pyhä Henki, joille te annatte synnit anteeksi, niille ne ovat anteeksiannetut, joille te ne pidätätte, niille ne ovat pidätetyt.” Toisaalla Hän sanoi: ”Minä lähetän teidät niinkuin lampaat susien keskelle.” Epäuskoisten maailma on kova, irstas ja tylysanainen. Pyhä Henki on opastaja ja voiman antaja. Pyhä Henki antaa oikeat sanat. Jeesus sanoikin, ettei tarvitse pelätä, sillä Jumala antaa sanat. Aivan niinkuin profeetta Jeremialle aikanaan. Jeremia esteli, koska oli nuori. Hän arveli oikein, että nuoren sanaan ei uskota. Herra neuvoi: ”Älä pelkää! Avaa suusi niin minä sen täytän.”

Edellytyksenä evankeliumin julistamiseen pitää todistajalla olla itsellään sisäinen rauha. Ylösnoussut Vapahtaja tulee opetuslasten keskelle ja toivottaa: ”Rauha teille!” Eikä vain toivota, vaan antaa rauhan. Toisessa paikassa Jeesus sanoo: ”Rauhan minä jätän teille, minun rauhani – sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen, älköönkä peljätkö.”(Joh. 14: 27) ja ”Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus, mutta olkaa turvallisella mielellä; minä olen voittanut maailman.” (Joh. 16: 33)

Lapsena kuulin seuroissa, kun käsiteltiin tätä ”Jumalan rauha”-käsitettä. Sanottiin, että se on ”pysyväinen rauha”. Se kai tarkoitti, että maailman myllerryksessä Jumalan lapsi voi olla turvassa. Ei tarvitse pelätä epäuskoisten ”todistuksia” eikä uskovaisten vähättelyä, sillä Pyhä Henki pitää omiensa puolta kaikissa tilanteissa.

Jeesus näytti epäileville opetuslapsille haavat ruumiissaan. Se auttoi uskomaan. Tuomas ei ollut paikalla, joten hän tarvitsi myös silminnäkijätodisteen. Viikon päästä Jeesus antoi Tuomaalle mahdollisuuden uskomiseen. Jeesus sanoi: ”Ojenna sormesi tänne ja katso minun käsiäni; ja ojenna kätesi ja ja pistä se minun kylkeeni, äläkä ole epäuskoinen vaan uskovainen. Niin Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: ”Minun Herrani ja Jumalani!” Jeesus sanoi hänelle: ”Sentähden, että minut näit, sinä uskot. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat.”

Me 2000-luvun Jumalan lapset joudumme yhä vain epäuskoisemman maailman keskellä uskomaan näkemättä ” - ja muuta pyytämättä kuin olla lunastettu, sun kuoloos istutettu”. Johannes sanookin, että hän on kirjoittanut nämä evankeliumin tiedot sen vuoksi, että uskoisimme sen, että Jeesus on Kristus, Jumalan Poika, ja että meilläkin olisi uskon kautta elämä hänen nimessänsä.

Lopuksi yhdymme vielä Heikki Jussilan pääsiäisvirren viimeiseen säkeistöön: ”Lähtöseurat vielä Öljymäellä, pidetähän kerran kiitosäänellä. Voitonlippu nousee, tempaa meidätkin. Pilvein teitä kantaa kotokaupunkiin. Kiitos, Jeesus, siitä! Kiitä sieluni, kieleni. Hoosianna. Aamen.”