Yhteystiedot

Valma Luukka
Männistöntie 1
07500 Askola
valma.luukka(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:129217 kpl

Jeesuksen nimessä

Luukas 2:21
****************

”Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa ; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman.”(Pietari Apt. 4:12)

Rukous: ”Suo yhä runsaammin aartehias! Elämän murheisiin luo iloas!. Auttaos ainiaan hyvyyttäs muistamaan! Yhteytees rakkaampaan liittymään niin. / Lääkitse lyöntis nuo, mitkä sä soit! Synnyithän meidän luo, parantaa voit! Voit meitä uudistaa, kiitosta uhkuvaa, elämää lahjoittaa; siis sitä suo! /Kiitos, kun saavuit sä , Vapahtaja, päästääkses synnistä myös heikoimman! Kiitos sun verestäs, Hyvästä Hengestäs, kärsiväisyydestäs mua kohtahan.!” (Lina Sandell)

Lähdimme matkaan vuoteen 2019. Lähdimme ”Jeesuksen nimessä”. Jeesuksen nimi on uskovaiselle ainut vahva turva. Ajan myllerryksessä, luonnonvoimienkin saarnan edessä ihminen ilman Taivaallista suojaa on kuin banaanikärpänen juomavedessä! Siinä päristelee avuttomana. Ja pelkää, vähäisen henkensä edestä.

Jeesus tuotiin temppeliin ympärileikattavaksi. Se oli Vanhan Liiton merkki. Siihen liittyi paitsi tuo operaatio myös pienen siipikarjan uhraamista. Juutalaisuudessa on omat rituaalit. Ympärileikkaus on yksi niistä. Jerusalemin kokouksessa v. 48 päätettiin, että kristityksi tulleen pakanan ei tarvitse käydä ympärileikkauksen kautta, koska Jeesus täytti sen lain ja teki turhaksi perinnäissäännöt, jotka saattoivat viedä kuolemaan. Meidät kastetaan Jeesuksen nimeen. Kaste on Uuden Liiton merkki. Jeesukseen uskominen riittää. Kastetut merkitään siihen kirjaan, jolla on merkitystä viimeisellä tuomiolla. Jeesusken nimi on vahva turva.

Sielunvihollinen hyökkäilee uskovaisia ihmisiä kohti. Erityisesti sairauden, heikkouden ja lopuksi kuoleman edessä. Kiusausten helteessä kristityt tekevät ristin merkkiä otsaansa ja rintaansa myös kasteen jälkeen. He panevat kädet ristiin ja pyytävät muitakin uskovia rukoilemaan puolestaan, jos kiusaukset tuntuvat ylivoimaisilta. Jeesuksen nimessä olemme saaneet voiton vihollisesta sekä vihamielisistä ihmisistä. ”Avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun tulee kunnioittaa minua”. Jumala tahtoo, että me rukoilemme Hänen Poikansa Jeesuksen nimessä.

Pietari paransi Jeesuksen nimessä ramman miehen. Toiset alkoviat kumarrella Pietaria, mutta Pietari esti sen ja antoi kunnian Jeesukselle. Hän sanoi puheessaan suorat sanat kirjanoppineille ja fariseuksille: Te hylkäsitte tämän kiven, joka nt on pantu kulmakiveksi, jonka kautta me pelastumme. Pietari sanoi myös sen lauseen tässä yhdeydessä, jota meidänkin pitäisi tosissaan kuunnella: ”Mutta Pietari ja Johannes vastasivat heille ja sanoivat: Päättäkää itse, onko oikein Jumalan edessä kuulla teitä enemmän kuin Jumalaa, mutta me emme voi olla puhumatta siitä, mitä olemme nähneet ja kuulleet.” Kovasti juutalaiset pelkäsivät, uhkailivat ja lopulta vangitsivat Pietarin. Mutta muistamme, että enkeli avasi vankilan ovet ja irroitti kahleet.

Mekin tarvitsemme toivon jaksaaksemme lähteä kilvoittelemaan uutta vuotta, uutta pitkältä näyttävää, mutta tosiassa pian kuluvaa armonvuotta. Tunteet risteilevät pelon ja luottamuksen välillä. Raamatusta kuitenkin tiedämme, että rakas Isämme on täyden luottamuksen arvoinen. Hän on uskollinen lapsiaan kohtaan, eikä petä lupauksiaan.

”Kointähti kirkas Hän on minun Ystävän. Hän yksin syntin´ kantaa, Mull´ armovaatteet antaa. Niin että puhtahana mä seison morsianna.” Amen.