Yhteystiedot

Valma Luukka
Männistöntie 1
07500 Askola
valma.luukka(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:102604 kpl

Jeesus antaa elämän.

Johannes 5: 19-21.

*******************

Minulle elämä Kristus, ja kuolema on voitto.” (Fil. 1: 21)

Rukous: ”Jos, Jeesus, Herrani, et pysy luonani, mä minne silloin käännyn , kun murheissani näännyn. Kun synti ahdistaapi, ja kuolo kauhistaapi!/ Oi pysy luonani, mun lohdutukseni. Kun saan mä avun sulta, ei puutu mitään multa. Sä annat lohdun vaivaan, viet viimein iloon taivaan.” (V.v.: 144: 1,6)

Päivän otsake on: ”Jeesus antaa elämän”. No, mutta! Arjen keskusteluissa ihmiset kertovat, että he ovat tehneet lapsen. Eli isä ja äiti antavat elämän lapselleen. Tästä ajatuksesta lähtevät myös mahdollisuudet, että ihmiset voivat keskeyttää elämän synnyn. Sekä se, että vanhukselle ja sairaalle voitaisiin tehdä ”armomurha”. Oikeasti kuitenkin ”Lapset ovat Herran lahja, ja kohdun anti on hedelmä!” Jumala siis antaa elämän hengen ja ottaa sen pois, kun armonaika on ohi.

Minkä elämän Jeesus antaa? Paavali sanoo nuorelle oppilaalleen Timoteukselle: ”Tartu kiinni iankaikkiseen elämään!” Jeesus itse sanoi Martalle, joka suri veljensä kuolemaa: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä, ei yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole.” Jeesus antaa iankaikkisen elämän. Mitä se on? ”Se elämä, se elämä, se iankaikkinen elämä! Se alkaa täällä jo maitten päällä, ja jatkuu iäti taivaassa.”(V. HL.)

Kun tarkkaan luemme Jeesuksen sanat, huomaamme, että on olemassa kahdenlaista elämää. ”Joka elää ja uskoo minuun, ei ikinä kuole”. On myös kahdenlaista syntymää: luonnollinen syntymä ja uudestisyntyminen. Jos ei ole edellistä, ei voi olla jälkimmäistä. Jos ei ole jälkimmäistä, ei ihminen voi nähdä Jumalaa. Niinikään on kaksi ylösnousemusta. Ensimmäinen on hengellinen ylösnousemus kuoleman unesta eli  suruttomuuden tilasta. Toinen ylösnousemus on perillä. Silloin kaikki luonnollisesti kuolleet nousevat ylös haudoistaan – tuomiolle.

Paavali kertoo päivän epistolassa, että: ”Elämä on minulle Kristus, ja kuolema on voitto.” On se todella paljon sanottu. Ei voi olla enemmän ”Kristuskeskeistä” elämää. Paavalin julistuskin oli kristuskeskeistä. Hän sanoo, ettei hän edes halua puhua muusta kuin Jeesuksesta, ja Hänestäkin ristiinnaulittuna. Olisi se ihanaa, jos kirkoissammekin vielä tänään julistettaisi ilosanomaa Jeesuksen pelastustyöstä. Emme kaipaa sosiaalisaarnaa vaan elävää evankeliumia.

Vanhan Testamentin tekstissä kerrotaan, miten profeetta Elia sai rukouksen kautta yhteyden Jumalaan, joka antoi lesken pojalle elämän takaisin. Leski sai ylistää Jumalaa suuresta ihmeestä. Ilman poikaa hänellä ei itselläänkään olisi ollut elämää. Jeesus toisti tämän asian Nainin lesken kohdalla. Silloisessa yhteiskunnassa nainen oli aina miehensä tai poikansa varassa. 

Evankeiumin mukaan Jeesus teki samoja tekoja kuin Hänen Isänsä. Hän käytti itsesätään ”Minä olen”(Jahve) vertauksia. Niiden sekä ihmetekojensa kautta Hänet tunnettiin Jumalan Pojaksi. Vaikka tunnettiin, fariseukset kuitenkin tuomitsivat Jeesuksen kuolemaan Jumalana olemisesta. 

Kysymys siis kuuluu: ”Onko Jeesus saanut antaa meille elämän?”. Se kysymys on aina henkilökohtainen. Ei näet ole mitään hyötyä siitä meille, jos joku muu on saanut elämän Jeesuksen avulla, jos itse olemme jääneet ilman elämää! Jeesus antaa elämän jokaiselle, joka uskoo Hänen nimensä päälle. Jeesuksen nimi on ainoa, jota kuolema pelkää. Viimeisellä portilla kysytään vain sitä, uskoimmeko Jeesukseen ja Hänen lähettämäänsä sovintosaarnaan. ”Se saarnaa synnit anteeksi, se viat kaikk´ unhoittaapi; se tuopi rauhan sielulle, mun rohkaiseepi uudelleen.”. 

Oikeastaan, meillä ei olekaan mitään ”järkevämpää” tehtävää kuin huolehtia ajallisen elämämme aikana, että olemme saaneet yhteyden Jumalaan Hänen Poikansa kautta. ”Kaikki muu teille annetaan”. Esimerkiksi se, että elämällemme löytyy tarkoitus ja päämäärä. Ja se on todella tärkeä sisältö elämälle. 

Jeesus antaa elämän, kenelle tahtoo! Jos jo olet sen saanut, voit laulaa Siionin laulajan kanssa: ”Osaan´ en vaihettaisi, niin olen autuas. Vaikka kaiken tarjoiaisit maailma kunnias´ ! Mä katson Jeesustani Golgatan ristillä, ja näen itsenikin puhtaaksi pestynä”. Aamen.