Yhteystiedot

Valma Luukka
Männistöntie 1
07500 Askola
valma.luukka(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:106206 kpl

Loppiainen 2018

Jeesus, maailman valo.

Matteus 2: 1-12

************************

Kaikki kuninkaat kumartakoot Häntä, ja palvelkoot Häntä kaikki kansat, sillä Hän kuulee köyhän avunhuudot ja rientää turvattoman auttajaksi.”(Ps. 72: 12)

Rukous; ”Suo, Herra, valtakuntas, jo tulla ääriin maan, sun liekkis kaikkialle, sytytä palamaan. Työvoimaa uutta kutsu, sun suureen elohos, ja kaikki kansat voita sun pyhään joukkohos. / Tee suureks myöskin meille sun rakkautesi, Niin, että itsellemme me emme eläisi. Sun pyhää uhrimieltäs, suo Herra, meillekin, Ja kansas alttihiksi tee uhrauksihin.” (V.v.:188: 1,3)

Jeesus sanoi mm. ”Niin on ilo taivaassa suurempi yhdestä syntisestä, joka kääntyy, kuin 99 vanhurskaasta, jotka eivät parannusta tarvitse.”(Luuk. 15: 7) – Tästä huomaamme, että Taivaallisella Isällämme on suuri halu ja rakkaus pelastaa ihmiskunta jokaista yksilöä myöten. Hän antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan saisi iankaikkisen elämän.

Jumalan lapsilla ei siis ole pienintäkään halua tuomita ketään Jumalan valtakunnan ulkopuolelle. Me haluamme saarnata parannusta kaikille luoduille. Jokainen, joka ottaa kutsun vastaan, aiheuttaa suuren ilon Jumalan Taivaassa. Kaikki enkelit iloitsevat. Myös ennen uskoon tulleet täällä maan päällä sulkevat syliinsä jokaisen kadonneen karitsan ja lampaan. Jeesus itse tulee ja pesee haavat sydänverellään. Hän lääkitsee maailman koleikoissa rikki menneet sydämet, kädet ja jalat. Ehjänä ihminen lähtee viemään eteenpäin tuota ilosanomaa.

Kolmen kuninkaan marssissa sanotaan, että nuo kolme kuningasta, jotka toivat Jeesus-lapselle kallisarvoisia lahjoja, tulivat vieraalta maalta. Tosiasiassa he tulivat ”uskon isän” Aabrahamin kotimaasta,  Kaksoisvirtojen maasta eli Mesopotamiasta. He jopa tulivat Uurin kaupungista, joka mainitaan patriarkan yhteydessä. Perimätieto kertoo, että nuo ”kolme kuningasta” olivat tiedemiehiä, ts. tähtien tutkijoita. Heidän tutkimuspaikkansa oli silloisen maailman suurin observatorio. Jotenkin tuntuu, että he olivat pikemminkin jonkun kuninkaan neuvoantajia, koska vanhassa historiassa kuninkailla oli palveluksessaan astrologeja, joitten avulla voitiin ennustaa tulevia. Tähtitiede onkin yksi vanhimmista tieteenhaaroista. Tosin sen ajan menetelmät eivät kelpaa nykyisin tieteen kriteereiksi.

Toinen asia, mihin uskon, on se, että nuo tiedemiehet olivat Jumalan asialla, sillä Josef ja Maria tarvitsivat nuo lahjat pakomatkalleen Egyptiin. Jumala näet pitää huolta jokaisesta lapsestaan, saati ainokaisesta pojastaan, josta piti tulla maailman Vapahtaja. Ainoa, joka tässä kertomuksessa on saatanan palveluksessa on Herodes Julma, jolla oli sairas mielikuvitus. Hän näet luuli, että hän pystyisi huijaamaan elävää Jumalaa. Tiedemiehetkin tulivat varmaan uskoon viimeistään seimen ääressä. ”Menivät toista tietä kukin omalle maallensa”.

Mekin tämän sekularisoituneen maailman ihmiset mietimme, miten voisimme olla Jumalan sanansaattajia; ihmisiä, jotka kertovat vaikkapa tiedemiehille, mitä tietä heidän olisi mentävä, että pääsisivät oikeaan lähtökohtaansa, Jumalan taivaaseen. Me mietimme myös, mitä Jeesus toivoisi meidän tuovan itselleen  lahjaksi. Aikuisena Jeesus sanoi: ”Antakaa keisarille, mktä keisarille kuuluu – ja Jumalalle, mikä Jumalalle kuuluu” . Meissä on Jumalan kuva, joten Hän toivoo, että antaisimme hänelle koko elämämme, ja ne lahjat, jotka Hän on meille antanut, aivot ja sydämen, kädet ja jalat, kaikki, mitä meissä on. 

Kiitämme Jeesusta siitä, että Hän suostuu ottamaan vastaan lahjamme. Aamen.