Yhteystiedot

Valma Luukka
Männistöntie 1
07500 Askola
valma.luukka(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:102604 kpl

 

Säitten armoilla

Kuluvana vuonna olemme kuulleet paljon harmittelua. ihmiset eivät oikein ole sopeutuneet tällaiseen kesään, jolloin vielä kesä-heinäkuun vaihteeseen mennessä ei ole ollut kuin pari lämmintä päivää. Erityisesti  maanviljelystä harjoittajien ammattikunta on tosi vaikeissa olosuhteissa, kun perinteiset kylvö- ja korjuuajat eivät enää täsmää.

Monissa asioissa ihmiset katsovat olevansa viisaampia kuin entisaikojen rakentaja-sukupolvet. Säitä he eivät kuitenkaan voi edes ennakoida ajoissa. Viime vuosikymmenen aikana on tapahtunut kaikkialla maapallolla hurjia luonnon katastrofeja, tuhotulvia, maanjäristyksiä , jopa mannerlaattojen siirtymiä. Kunkin katastrofin seurauksista koko maailma väestöineen kärsii. Toiset maat yrittävät kerätä varoja vaikeissa olosuhteissa oleville kansoille. Mutta näissä onnettomuuksissa on myös tapahtunut asioita, joita ei voi mitenkään korvata, varsinkin tuhansien ihmishenkien menetykset ja lasten, vanhusten ja sairaittenriutumiset ja nälkäkuolemat.

Ihminen voisi ajatella kahta asiaa: miten voisi säästää luomakuntaa tuleville sukupolville? Luonnonvaratkaan eivät ole loputtomia, tuhlaaminen ja kuluttaminen on jo ehkä mennyt liian pitkälle rikkaissa maissa. Nuo laskelmat, jotka ovat osoittautuneet virheeksi, kuten Amatsonin sademetsien raaka hyväksikäyttö ja monet muut seikat näyttävät nyt seurauksiansa.  Jumala, Taivaan ja Maan Herra ja Luoja ei ole antanut siunaustaan ihmisten päätöksille ja teoille.

Toinen seikka olisi tämä: Kun ihminen ei kuitenkaan ole Jumalaa viisaampi, pitäisi antaa periksi ja kääntyä jälleen anomaan armoa ja anteeksiantamusta Luojalta. Ei vain yksityisinä uskovina, vaan globaalisti, kaikki kansakunnat ja maat. Sovinto ja rauha olisiJumalalle mieleen. Jumala voisi kääntää armolliset kasvonsa jälleen ihmiskunnalle ja maapallolle, jos ottaisimme tosissamme Hänen Sanansa ja käskynsä.

Koskimiehen virren sanoin: ”Hän säät ja ilmat säätää ja aallot tainnuttaa. Hän hyisen hallan häätää ja viljan vartuttaa. Hän onneen meidät ohjaa, jos joutuu johdantaan. Sen rakkauden pohjaa ken pystyy koskaan tutkimaan”(462:2) Onnellisinta olisi kaikkien kannalta, jos antaisimme todella Jumalan johtaa maailman kaikkeutta, emmekä riitelisi Häntä vastaan, niin kuin itseään viisaana pitävä ja elämässään onnistunut väki usein tekee. Ihme parempaan suuntaan tapahtuu, kun ihmisestä tulee pienempi ja Jumalasta suurempi.

Kesäterveisin   Valma  Luukka