Yhteystiedot

Valma Luukka
Männistöntie 1
07500 Askola
valma.luukka(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:98792 kpl

II Pääsiäispäivä.

Johannes 20: 11-18
*************

”Minun Herrani on viety pois, enkä tiedä, mihin ovat Hänet panneet?”

Rukous: ”Uskollisin Ystävistä, viivy aina luonani. Mitään mull´ ei pelkäämistä, kun vain pääsen turviisi. Vaikka murheen myrskyt pauhaa, Sulta sieluni saa rauhaa. Seuraani kun Sinut saan, sydän syttyy palamaan.” (V.vk. 79: 4)

Päivän Vanhan Testamentin teksti alkaa ihastelulla: ”Kuinka suuri onkaan Sinun hyvyytesi! Se on ehtymätön aarre niille, jotka Sinua pelkäävät.” Ihastelemista riittääkin kaikesta, mistä päivän tekstit kertovat.

Maria Magdaleena on yksi ihmeen kokenut nainen. Hän tuli katsomaan Jeesuksen hautaa, jonka ”rikas mies” oli antanut Herran viimeiseksi leposijaksi. Kivi oli vieritetty pois haudan suulta, eikä sisällä ollutkaan Marian etsimää miestä. Enkeleitä oli. He keskustelivat Marian kanssa, joka itkultaan yritti selostaa, että : ”Minun Herrani on viety pois!” Maria olisi halunnut hyvästellä hyväntekijänsä”. Jeesus oli antanut Marialle uuden, puhtaan elämän ilman saastaisuutta ja ihmisten ylenkatsetta.

Maria luuli Jeesusta puutarhuriksi. Hän ei tuntenut Herraa ennenkuin tämä kutsui häntä nimeltä. Jeesuksen sana toteutui. ”Minä tunnen omani ja minun omani tuntevat minut.” Lammas tuntee Hyvän Paimenen äänen. Ja ihan hyvä on muistaa, että myös Hyvä Paimen tuntee oman lampaansa määkimisen. Jumala lupaa Sanassaan, että: ”Hänen kätensä ei ole lyhyt auttamaan”. ”Oo armo ja rakkaus suur´ , jolla Jeesus meitä taluttaa juur´. Hän neuvoillaan opastaa uskoviaan, jotka kulkijat vieraan on maan. Hän riisuu ja pukee, Hän lyöpi ja tukee, Hän lymyy, vaan ilmestyy taas. Hän tyhjentää tyhjäks´ ja alentaa köyhäks´. Mutta tyhjän ja köyhän Hän täyttääpi taas, juuri armonsa rikkaudella. Hän sumuhun kätkey vähäiseksi hetkeks´, vaan paistaa taas kirkkahana.” (A.A.)

Maria sai kuivata kyyneleensä. Suloinen rauha täytti hänen rintansa. Jeesus luotti häneen. Maria sai tärkeän tehtävän: ”Mene viemään terveisiä veljilleni ja sano heille, että minä menen Isäni ja teidän Isänne tykö ja Jumalani ja teidän Jumalanne tykö!” Maria täytti Jeesuksen toivomuksen ja kertoi Jeesuksen opetuslapsille kaikki, mitä oli kokenut, kuullut ja nähnyt.

Päivän teema on: ”Ylösnousseen kohtaaminen”. Niinpä tämän päivän kristityn tulee miettiä, miten olisi mahdollista asettua Magdalan Marian rooliin ja kohdata Ylösnoussut, Elävä Kristus. Oisko vastaus tämä: ”Etsivä löytää, kolkuttavalle avataan, anova saa”. Eli: jos etsimme rehellisesti ja alamme määkiä oikeaan suuntaan, Hyvä Paimen vastaa. Jeesus antaa löytää itsensä. Hän tahtoo armahtaa lampaitaan ja näyttää pelastuksemme merkit: haavat käsissään ja jaloissaan. Niistä vuotanut veri tuo lampaalle terveyden ja virkistää hänet niin, että laahaavat jalat alkavat juosta viemään terveisiä säikyille ja pelkääville Jumalan omille lampaille, pässeille ja karitsoille. ”Autuaat ovat niiden jalat, jotka julistavat ilosanomaa vuorilla.”

Saamme olla turvattuina, Jeesus ei meitä hylkää. Aamen.