Yhteystiedot

Valma Luukka
Männistöntie 1
07500 Askola
valma.luukka(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:102604 kpl

 

Keskikesän iloja

Yllättäen tulimme taas keskikesään. Niin nopeasti rientää aika. Kaikkea hyvää olemme kokeneet: aurinkoa, vesisadetta, lintujen liverrystä, kasvavia ja kukkivia kaunottaria.

Tänä keväänä Suomeen tuli kirvojen ”hyökkäys”. Monet kasvit kärsivät, jopa kuolivat niiden yhteispäätöksellä. Varsinkaan me vanhat, jalkavikaiset ja selkäsairaat emme saaneet niitä rauhoittumaan. Myös yllättävän paljon on ollut perhosten toukkia, varsinkin ruusujemme kimpussa. Ja kaikki vanhatkin puutarhan viholliset ovat olleet ahkerasti töissä.

Jäikö kuitenkin myös iloisia asioita jäljelle?  Jäi toki. Saimme olla todistamassa iloisia juhlia: kuten kouluista valmistuneitten sukulaisten ja ystävien kiitosjuhlia. Saimme olla monissa syntymäpäiväjuhlissa, joita itsekin olimme valmistamassa. Saimme todeta, että uusi elämä on aina ihme. Pienten lasten pelkkä katsominen heidän puuhissaan on todellista iloa. Sydän lämpenee ja rakkaus laajenee.

Monet terveemmät pääsevät kesäjuhliin. Toiset matkustavat pitkiäkin matkoja hengellisiin kesäseuroihin, missä saavat uskolleen vahvistusta. Samalla he tapaavat siellä  ystäviä ja sukulaisia. Kokonaisen vuoden taas jaksetaan tehdä matkaa toivossa ja rakkaudessa. 

Keskikesällä on helppoa oppia uusia asioita. Silloin ei raskasmielisyys  paina, eivätkä raskaat vaatteet. Voi jopa pulahtaa Suomen suloisen suven aaltoihin. Puhdistua myös sisäisesti.

Jeesus neuvoi vuorisaarnassaan, että huolet voi jättää Herralle. Voi ottaa oppia kedon kukkasista ja taivaan linnuista. Kukat ovat saaneet Luojalta verhon, joka on kauniimpi kuin loistelias Salomo. Kuitenkin  ne kukkivat vain vähän aikaa ja sitten joutuvat kompostiin. Eivätkä linnutkaan murehdi siitä, mitä söisivät tai joisivat. Linnutkin ovat kuitenkin tuossa alituisessa vaarassa, kun naapurin  tai villiintyneet kissat  vaanivat niitä kaikkialla. Joskus ne lentävät päin ikkunaa ja taittavat niskansa. Jeesuksen mukaan Luojamme tietää kaikki, mitä kenellekin tapahtuu. Joskus näemme ihmeitä, miten esimerkiksi pieni lapsi pelastuu enkelien varjeluksessa. Mikseipä aikuinenkin. Sitä  vartenhan meillä on rukouksen lahja, että voimme keskustella Taivaan Isän kanssa, mikä milloinkin on ajankohtaista.

Ihanasti vanha virren kirjoittaja hahmottelee ilon aiheita: ”Kiitä Herraa, yö ja päivä, pimeys ja valokin. Aurinko ja kuu myös kiitä, Hän on tehnyt teidätkin. Taivaan tähdet hiljaisella, matkallanne kiittäkää. Lähde, virta, meren laine, ylistykseen yhtykää. / Maailman te vuoret laaksot, Herraa kunnioittakaa! Aamun kirkkaat kastehelmet, Luojaa saatte heijastaa. Kiitä Herraa, pienin kukka, laakson laajan liepeillä. Metsän puut, te huminoikaa Herran suurta nimeä” (Vk. 461: 1-2)

Kannattaa etsiä ilon aiheita tänäkin kesänä, niin jaksaa paremmin!

Kesäterveisin Valma Luukka